Fiscus staat (verder) betalingsuitstel toe na aanslagen

11/05/20

20/10/2016 - Ondernemingen die in financiële moeilijkheden gekomen zijn als gevolg van de aanslagen van 22 maart, konden aan de fiscus al uitstel van betaling vragen voor BTW en bedrijfsvoorheffing. Die maatregel wordt nu verlengd tot het einde van het jaar.

De terreuraanslagen op Zaventem en in Brussel hebben geleid tot zwaar omzetverlies bij veel bedrijven. Om de betrokken ondernemingen meer financiële ademruimte te geven, verleent de fiscus sinds het voorjaar betalingsfaciliteiten, d.w.z. uitstel van betaling (zie ons artikel “Fiscus staat betalingsuitstel toe na aanslagen”). Die maatregel wordt nu verlengd met één kwartaal.

Zowel vennootschappen als zelfstandigen, uit eender welke economische sector, kunnen betalingsuitstel krijgen voor de BTW en de bedrijfsvoorheffing die ze verschuldigd zijn voor alle vier kwartalen van 2016 of (als het om maandaangevers gaat) voor de maanden maart tot december 2016. Tot nu toe werd slechts uitstel verleend voor de eerste drie kwartalen en voor de maanden maart tot september.

Aanvragen

De overige voorwaarden blijven dezelfde. Het uitstel moet aangevraagd worden met een formulier dat terug te vinden is op de website van de FOD Financiën. De belastingplichtige moet kunnen bewijzen dat hij financiële moeilijkheden heeft als gevolg van de aanslagen.

Voor de aangiften wordt geen uitstel verleend. Die moeten dus wel op tijd ingediend worden.

Bron